A Világ klotyói és ami mögöttük van

Mutasd meg a klotyód, megmondom ki vagy!

Mutasd meg a klotyód, megmondom ki vagy!

A falra pisilés luxusa egy portugál golf-hotelben

2019. február 27. - RT76

Emlékszem, amikor vagy tizenhét éve beköltöztünk abba a kis faluba, ahol azóta is élünk, a helyi kocsmában még falrapisilős volt a férfivécé. Nagyon megörültem, amikor ezt akkoriban felfedeztem, a műtárgy gyermekkorom apukás-nagypapás közös pisiléseit juttatta eszembe még a késő kádárizmus idejéből. Időközben aztán a hugyozófalak eltűntek a legtöbb hazai kocsmából, a mienkből is. Lélektelen fajanszkagylók váltották őket szinte mindenütt, számomra pedig megmaradt nosztalgikus emléknek ez a letűnt intézmény.

Egészen mostanáig, amikor is az új Mazda3 bemutatóján a sajtótájékoztató előtti biztonsági pisilés (nehogy közben kelljen kimenni, ugye) során szállodánk, az elképesztően hatalmas, gyönyörű és labirintus-szerű, Sintra melletti Penha Longa resort klotyójának kupolaterméből meg nem pillantottam ezt a csodát:

img_3414.JPG

Igazi luxushotel: íme, a hallból nyíló, díszes közös klotyó férfiblokkjának előtere, boltíves-kupolás fedéssel, textiltörölközőkkel, szeparált kis mosdókkal 

img_3417.JPG

A klotyófotózás titka, hogy illik kivárni a pillanatot, amikor teljesen felhasználó-mentes a téma. Ellenkező esetben ki leszünk téve csurizó embertársaink értetlenkedésének, még akkor is, ha elmondjuk nekik, hogy kikomponáljuk az arcukat a képből

img_3415.JPG

Íme, a XXI. századi infrás öblítésszenzorral megtámogatott márvány-falrahugyozda

img_3416.JPG

Kultúrember nem próbálja elérni sugarával a szenzort!

img_3418.JPG

Ha foglaltak a fülkék, ezen a kis ülőbútoron pihenve, olvasgatva várhatjuk ki sorunk

FELHÍVÁS!!!!

Kedves Olvasó, ha van még tudomásod működő hazai kocsmai falrapisildéről, feltétlenül jelezd nekünk! Sőt, ha ezzel nem zavarsz senkit, kattints róla párat és küldj képeket az intézményről mondjuk a zoldcucc kukac gmail pont com email-címre, hogy megoszthassuk itt a klotyóblogon a rajongókkal, hol lehet még egy mélyet szippantani egy letűnt kor oly emlékezetes odőrjéből! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://klotyo.blog.hu/api/trackback/id/tr1514656697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mudman 2019.02.27. 12:59:45

Ez elég puccos falrapisilős klotyó. :)
süti beállítások módosítása